Στο Προεδρικό Μέγαρο επιστήμονες και δημοσιογράφοι για το ασφαλιστικό

Για κίνδυνο χειραγώγησης της ενημέρωσης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 16:26

Τους προέδρους των συλλόγων των επιστημόνων και των δημοσιογράφων δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Γνωρίζω τους αγώνες και τις δραστηριότητές σας. Εκπροσωπείτε τα ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας και πρωτοπορείτε σε πολλά πράγματα», δήλωσε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους συνομιλητές του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Τσαλαπάτης, είπε: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη αντίθεση του δημοσιογραφικού κόσμου στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, που δεν είναι ρυθμίσεις, είναι απορρύθμιση κοινωνική και του ανακοίνωσα ότι οι δημοσιογραφικές ενώσεις όλης της χώρας, που συνεδριάσαν χθες μαζί με το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ,οι δημοσιογράφοι, είναι αποφασισμένοι και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να εφαρμόσουν συνδικαλιστικά μέτρα κι οποιοδήποτε νομικό μέτρο για την ακύρωση του νόμου αυτού στην πράξη».

«Εκφράσαμε προς τον κ. Κ. Παπούλια την πλήρη αντίθεσή μας στην δήμευση των πόρων από τα ταμεία μας και το βασικότερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό, που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα για τα δημοσιογραφικά ταμεία, υπάρχει άμεσος κίνδυνος χειραγώγησης της ενημέρωσης», πρόσθεσε ο κ. Τσαλαπάτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Παξινός, δήλωσε ότι παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό και τις συνέπειες που έχει, όχι μόνο στο χώρο τον επιστημονικό, αλλά ευρύτερα στον κοινωνικό χώρο.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, ήδη έχει συσταθεί ομάδα νομικών η οποία επεξεργάζεται τα μέτρα που θα λάβουν οι επιστήμονες και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε τη γνωστή ευαισθησία του για τα κοινωνικά προβλήματα.

Όπως είπε, μετέφερε στον κ. Παπούλια την αντίθεση των μηχανικών για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τόνισε ότι οι μηχανικοί της χώρας θα αγωνιστούν, σε νομικό επίπεδο, τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, ώστε «να έχουμε νόμους που θα λύνουν το πρόβλημα της ασφάλισης».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα