Μνημόνιο συνεργασίας των δήμων του Πειραιά για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 19:52

Μνημόνιο συνεργασίας των Δήμων Πειραιά για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων υπεγράφη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Πόλης.

Βάσει αυτού, οι Δήμοι Πειραιά, Περάματος, Σαλαμίνας, Δραπετσώνας και Αμπελακίων αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να συντονίσουν τις ενέργειες τους και να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και με προοπτική την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Συμφωνούν ακόμη στην εφαρμογή προωθημένων τεχνολογιών ενεργειακής αξιοποίησης μαζί με τα προγράμματα ανάκτησης και ανακύκλωσης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, με τη δημιουργία μιας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α) Πειραιά που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων και της ευρύτερης περιοχής.

Για την υλοποίηση του μνημονίου και μέχρι την σύσταση Συνδέσμου, συστήνεται μόνιμη επιτροπή συνεργασίας των συμμετεχόντων Δήμων, η οποία θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο κάθε Δήμου με συντονιστή τον εκπρόσωπο του Δήμου Πειραιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα