Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ώθησαν σε ράλι τις μετοχές των μεταλλουργιών και των εταιρειών παραγωγής ενεργείας, αντισταθμίζοντας την υποχώρηση των μετοχών των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 144,11 μονάδες στις 11:12 π.μ. στο Τόκυο μετά από τη χθεσινή του άνοδο κατά 3,2% που τον ώθησε στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός. Ο κλάδος των εταιρειών με πρώτες ύλες σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,1% φθάνοντας στις 13.200,71 μονάδες, μετά από υποχώρηση έως 0,4%. Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Χθες οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν απώλειες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες μετά την παραδοχή του προέδρου της Federal Reserve Ben S. Bernanke ότι η χώρα μάλλον βρίσκεται σε ύφεση.

Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν χθες άνοδο 1,9% στη Ν. Υόρκη ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών – μετά από απώλειες 1,7% - καθώς η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ περιόρισε τις ανησυχίες ότι η κάμψη της οικονομίας των ΗΠΑ θα περιορίσει τη ζήτηση των μετάλλων. Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 3,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα