Sony: Περιορίζει τις δαπάνες για να αντιμετωπίσει την άνοδο του γιεν

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 10:59

ΣΕ περιορισμό των δαπανών της και αύξηση των παραγγελιών ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η κορυφαία ιαπωνική εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Sony, προκειμένου να αντισταθμίσει την αρνητική επίδραση της ανόδου του γιεν στην κερδοφορία της.

Η ενδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου απειλεί να μειώσει τα κέρδη της Sony, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία αγωνίζεται -εκτός των άλλων- να ενισχύσει τα περιθώρια στις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και να καταστεί περισσότερη ανταγωνιστική έναντι της Nintendo στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών.

«Θα περιορίσουμε τις δαπάνες παραγωγής και θα δεχθούμε περισσότερες παραγγελίες έτσι ώστε ο αντίκτυπος του ισχυρού γιεν στην κερδοφορία να μην είναι τόσο σοβαρός» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ryoji Chubachi σε συνέντευξη Τύπου στο Ταϊπέι.

Η ταχύτατη άνοδος της ισοτιμίας του γιεν και των άλλων ασιατικών νομισμάτων με το δολάριο έχει πλήξει σημαντικά τις εξαγωγές της περιοχής προς τις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί τη βασικότερη αγορά για εταιρείες όπως η Sony.

Είναι ενδεικτικό πως για κάθε άνοδο ενός γιεν έναντι του δολαρίου, ο ιαπωνικός κολοσσός χάνει περί τα έξι δισ. γιεν (59 εκατ. δολάρια). Μόνο φέτος, το γιεν ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού νομίσματος από περίπου 111 γιεν/δολάριο σε 102,5 γιεν/δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα