BayernLB: Διαγραφές ρεκόρ 4,3 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 12:41
UPD:12:43

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ρεκόρ, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη κρατική τράπεζα της Γερμανίας BayernLB, σε μια ακόμη ένδειξη του αντίκτυπου που είχε η κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου στα γερμανικά κρατικά τραπεζικά ιδρύματα.

Όπως αποκάλυψε η BayernLB, τα κέρδη της εμφάνισαν την περασμένη χρονιά σημαντική πτώση και διαμορφώθηκαν στα 175 εκατ. ευρώ από 989 εκατ. ευρώ που ήταν το 2006.

Οι απώλειες που εμφάνισε η BayernLB, λόγω της κρίσης στα subprime, φέρουν τις συνολικές διαγραφές των γερμανικών κρατικών τραπεζών σε περισσότερα από 11 δισ. ευρώ.

Χθες, η ανταγωνίστρια WestLB ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες ζημίες της σε διάστημα τριών ετών, έπειτα από διαγραφές ενεργητικού 2,01 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της WestLB Μίκαελ Κέμερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον περασμένο μήνα αντικαθιστώντας τον Βέρνερ Σμιντ, «το βασικό πρόβλημα είναι πως κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει σήμερα πως θα εξελιχθεί η αγορά στο μέλλον». Η τράπεζα αδυνατεί να προβλέψει σε πόσες περαιτέρω διαγραφές θα χρειαστεί να προχωρήσει, σημείωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα