Νέες πιέσεις στο ευρώ

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2001 11:55

Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση ότι η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2001 συρρικνώθηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το γερμανικό ΑΕΠ στο παραπάνω χρονικό διάστημα υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν είχε παραμείνει στάσιμο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας θα παρέμενε μηδενικός και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Χανς Αϊχελ, παραδέχθηκε ότι τα σημερινά στοιχεία δείχνουν αύξηση των κινδύνων για την οικονομία. Προέβλεψε, ωστόσο, ότι η οικονομία θα ανακάμψει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με χθεσινή εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας θα παρασύρει τον επόμενο χρόνο το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών.

Στις 11:50' ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 87,76 σεντς, ενώ νωρίς το πρωί υποχώρησε μέχρι τα 87,62 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα