UBS: Συνάντηση με τους μετόχους ζητά ο πρώην πρόεδρος

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 12:02
UPD:12:07

Ο ΠΡΩΗΝ πρόεδρος της UBS Λιούκμαν ¶ρνολντ ζήτησε να συναντηθεί με στελέχη της ελβετικής τράπεζας εντός του μηνός, προκειμένου να συζητηθούν «θεμελιώδη θέματα», μετά τις διαγραφές ρεκόρ στις οποίες προχώρησε ο όμιλος λόγω της κρίσης στα subprime.

Ο ¶ρνολντ, ο οποίος κατέχει ποσοστό 0,7% στην τράπεζα, μέσω της εταιρείας Olivant Advisers, έστειλε επιστολή προς το μέλος του δ.σ. Σέρτζιο Μαρκιόνε, ζητώντας του να μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση της 23ης Απριλίου.

Στόχος του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, είναι να πείσει την UBS να πουλήσει τη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων (asset management) και να διαχωρίσει τις μονάδες χρεογράφων και επενδυτικής τραπεζικής.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας αναφέρει «πιστεύουμε πως είναι επιτεύξιμη μια ουσιαστική ανάκαμψη της μετοχικής αξίας». «Υπάρχει μια επείγουσα απαίτηση για αποτελεσματική και ουσιώδη ηγεσία στο δ.σ. της UBS», καθώς και για «μια σαφέστερη και πιο επικεντρωμένη στρατηγική», εκτιμά ο ¶ρνολντ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι θα αναζητήσει κεφάλαια 15 δισ. ελβετικών φράγκων (14,8 δισ. δολ.) μέσω διάθεσης μετοχών, προκειμένου να στηρίξει τη ρευστότητά της μετά τις διαγραφές ενεργητικού 19 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα