Χ.Α.: Στην κατηγορία επιτήρησης Περσεύς και Κατσέλης

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 17:33

Στην Kατηγορία Eπιτήρησης μεταφέρονται με απόφαση του δ.σ. του Χ.Α. οι μετοχές των εταιρειών Προϊόντα Ειδικής Διατροφής ΑΒΕΕ και Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση των προϋποθέσεων για την υπαγωγή των εταιριών στην Kατηγορία Eπιτήρησης, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Χ.Α.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δ.σ. του Χ.Α., οι δύο αυτές εταιρείες μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης, δεδομένου ότι στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις τους με στοιχεία 31/12/2007, οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης τους και δεν έχουν προχωρήσει σε πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Η ένταξη των μετοχών των εταιρειών στην Κατηγορία Επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Απριλίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 210.630 νέων (ΚΟ) μετοχών της «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η Παρασκευή 11 Απριλίου 2008.

• την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων «ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH AE» & «ΕΤΕΜ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «MERIT Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ».

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης «PROFILE AE» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΒΕΤΑ Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα