ANZ: Αυξάνει την πρόβλεψη για τις επισφάλειες κατά 71%

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 09:35
UPD:09:44

ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ των επισφαλειών για τα προβληματικά της δάνεια κατά 71% προέβη η Australia & New Zealand Banking Group (ANZ), ακολουθώντας το παράδειγμα της επίσης αυστραλιανής Commonwealth Bank, η οποία είχε προβλέψει αύξηση των επισφαλειών το 2008, λόγω των αυξημένων επιτοκίων.

Στις 15.00’ τοπική ώρα, η μετοχή της ANZ κατέγραφε στο Σύδνεϋ σημαντικές απώλειες της τάξης του 5,7%. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα πως έθεσε στην άκρη ποσό ύψους 975 εκατ. δολαρίων Αυστρ. (895 εκατ. δολ.) στο εξάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου προκειμένου να καλύψει πιθανά μη λειτουργικά δάνεια.

Στο σύνολο της χρήσης 2007, η ANZ είχε συγκεντρώσει για τον ίδιο λόγο 567 εκατ. δολάρια.

Κάμψη σημείωναν, ωστόσο, σήμερα και οι μετοχές των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της τράπεζας, Commonwealth Bank και National Australia Bank, εν μέσω ανησυχιών ότι η παγκόσμια πιστωτική κρίση και τα υψηλά επιτόκια θα οδηγήσουν σε νέες διαγραφές ενεργητικού και θα περιορίσουν περαιτέρω τα κέρδη.

Η Lehman Brothers είχε προειδοποιήσει άλλωστε τον Φεβρουάριο ότι τα τέσσερα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας ενδεχομένως να τριπλασιάσουν τις επισφάλειες για τα λεγόμενα «κακά δάνεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα