Centrica, EDF: Εξετάζουν προσφορά για την απόκτηση ποσοστού στην British Energy

Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή του βρετανικού ομίλου
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:09
UPD:11:12

ΤΟ ενδεχόμενο υποβολής κοινής προσφοράς για την απόκτηση ποσοστού της British Energy, αξίας 10 δισ. στερλινών (19,9 δισ. δολ.), φέρονται να εξετάζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph, η βρετανική Centrica και η Electricite de France.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, οι δύο εταιρείες διεξάγουν μυστικές συζητήσεις την εξαγορά του 35% που κατέχει η βρετανική κυβέρνηση στην British Energy, η αξία του οποίου αποτιμάται – σύμφωνα με αναλυτές – σε περίπου τρία δισ. στερλίνες, καθώς και το σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Βρετανίας ενημερώθηκε για την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Centrica και EDF το Σάββατο.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Centrica Bill Coley φέρεται να έχει έρθει σε επαφές και με τις γερμανικές RWE και E.ON, προκειμένου να διαπιστώσει αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και αυτές στην προσοφορά.

Ο διευθυντής σχέσεων με τα ΜΜΕ της Centrica Alan McLaughlin δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει την είδηση, ενώ κανένα σχόλιο δεν υπήρξε και από την πλευρά της EDF.

Στις 8.02’ τοπική ώρα, η μετοχή της British Energy στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραφε κέρδη 4,7%, φτάνοντας στις 744,5 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα