Εκκληση από τον επικεφαλής του ΔΝΤ για κυβερνητικές παρεμβάσεις

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:32
UPD:12:36

ΕΚΚΛΗΣΗ για κυβερνητικές παρεμβάσεις παγκόσμιας κλίμακας, προκειμένου να μετριασθεί η πιστωτική κρίση, απηύθυνε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο των Financial Times.

Η παρέμβαση αυτή θα λειτουργήσει ως «τρίτης γραμμής άμυνα», στηρίζοντας τις προσπάθειες που ήδη καταβάλλονται στο πλαίσιο της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Τόνισε, επίσης, πως θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στο θέμα της αναδιάρθρωσης του δανεισμού, ενώ αναφορικά με τις τράπεζες, υποστήριξε πως «αν τα αποθεματικά κεφάλαια δεν καλυφθούν αρκετά γρήγορα από τον ιδιωτικό τομέα, τότε θα μπορεί να εξετασθεί η χρήση δημοσίου χρήματος».

Ο Στρος-Καν απέρριψε ακόμη την άποψη ότι η πιστωτική κρίση είναι εν πολλοίς πρόβλημα των ΗΠΑ. «Πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα» επέμεινε, εκτιμώντας ότι θα επηρεαστούν και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου θα συνεδριάσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα