Αντ. Μπέζας: Στόχος η περαιτέρω εμπλοκή ιδιωτών στην αξιοποίηση υποδομών

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 13:20

Συσκέψεις με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Υπουργείου στην Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φωκίδα, με αντικείμενο την πορεία των εσόδων και του ελεγκτικού έργου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο, υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές των Δ.Ο.Υ., της Οικονομικής Επιθεώρησης και της ΥΠΕΕ, στη δεύτερη οι Διευθυντές των Τελωνείων, της Οικονομικής Επιθεώρησης, της ΥΠΕΕ και της ΕΛΥΤ, ενώ στην τρίτη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές των Κτηματικών Υπηρεσιών και της Οικονομικής Επιθεώρησης.

Χθες ο κ. Μπέζας επισκέφθηκε το Τελωνείο Αστακού στις εγκαταστάσεις της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού (Πλατυγιάλι). Ο Υφυπουργός σε δήλωσή του επεσήμανε: «Στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού επιδιώκουμε την περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αξιοποίηση μεγάλων υποδομών της χώρας όπως είναι τα λιμάνια. Θέλουμε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο. Στη κατεύθυνση αυτή το λιμάνι του Αστακού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Αναβαθμίσαμε το Τελωνείο Αστακού πρόσφατα και θα το ενισχύσουμε με ακόμη περισσότερο προσωπικό προκειμένου να γίνονται αποτελεσματικότεροι έλεγχοι και να διευκολύνεται η αυξημένη εμπορευματική κίνηση. Τα Τελωνεία πρέπει να προστατεύουν τα δημοσιονομικά συμφέροντα, αλλά παράλληλα να είναι και συνεργάσιμοι εταίροι των επιχειρήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα