Δημοπράτηση του έργου «Παρακηφίσιος Συλλεκτήρας Ακαθάρτων»

Με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 15:41

Απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ποσού 45,8 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του νέου Παρακηφίσιου Συλλεκτήρα Ακαθάρτων υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Ήδη, έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης, το έργο έχει προκηρυχθεί και ως ημερομηνία υποβολής προσφορών για τον διαγωνισμό έχει οριστεί η 20η Μαϊου 2008.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, η έλλειψη του οποίου ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τις περιοχές Κηφισιάς, Αγίου Στεφάνου, Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Εκάλης, ¶νοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Ροδόπολης, Σταμάτας και Κρυονερίου.

Με την κατασκευή του καθίσταται δυνατή και η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων όλων των δήμων και κοινοτήτων που προαναφέρθηκαν και η σύνδεσή τους με τον κεντρικό αποδέκτη.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, «αυτός ο αγωγός εγκαταλείφθηκε μισοκατασκευασμένος κακότεχνα το 1995 και ήταν ανεπίδεκτος βελτίωσης ή ανακατασκευής κατά τμήματα, δεδομένου ότι λόγω της απαράδεκτης ποιότητας των υλικών του αγωγού σε περίπτωση λειτουργίας θα οδηγείτο σε κατάρρευση».

Η εργολαβία περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

Κατασκευή του Παρακηφίσιου Συλλεκτήρα Ακαθάρτων, συνολικού μήκους περίπου 6χλμ.

Κατασκευή δευτερευόντων αγωγών ακαθάρτων, συνολικού μήκους περίπου 11χλμ.

Αποκατάσταση των υφιστάμενων αγωγών ομβρίων, συνολικού μήκους περίπου 500μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα