Δεν «βλέπει» μείωση των επιτοκίων σύντομα ο πρόεδρος της Businesseurope

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 16:27
UPD:16:30

OI ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα καλωσόριζαν μια μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ωστόσο κατανοούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός καθιστά πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων (Businesseurope), Ernest-Antoine Seilliere.

«Πιστεύουμε ότι η ΕΚΤ έχει κάνει καλή δουλειά. Λόγω του πληθωρισμού δεν πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σύντομα», ανέφερε ο Ernest-Antoine Seilliere, μετά από συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ερωτηθείς για το τι εννοεί με τον όρο «σύντομα», ο κ. Seilliere δήλωσε: «Αν η ΕΚΤ εξέταζε τα επίπεδα των επιτοκίων πριν το καλοκαίρι, θα ήμασταν ευτυχείς».

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσει την πολιτική της για τα επιτόκια. Όπως εκτιμά η πλειοψηφία των αναλυτών, η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 4%, παρά τις προοπτικές επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα