Alcoa: Μειωμένα κατά 54% τα κέρδη α’ τριμήνου

Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 09:27
UPD:09:34

ΠΤΩΣΗ της κερδοφορίας της για το πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 54% ανακοίνωσε η Alcoa, επικαλούμενη το υψηλό ενεργειακό κόστος, το ασθενέστερο δολάριο και τις χαμηλότερες τιμές των μετάλλων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας αλουμινίου στον κόσμο υποχώρησαν στα 303 εκατ. δολάρια, ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 662 εκατ. δολάρια, ή 75 σεντς ανά μετοχή, που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 44 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να προβλέπουν κατά μέσο όρο 50 σεντς ανά μετοχή.

Στο πλαίσιο των στόχων του να ενισχύσει την κερδοφορία της Alcoa, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεν Μπέλντα έχει προχωρήσει στην πώληση των λιγότερων κερδοφόρων μονάδων. Παράλληλα, η επιχείρηση επιδιώκει να υπογράψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας και να αυξήσει την υδροηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί, προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της.

Η μετοχή της Alcoa – η οποία είναι η πρώτη εταιρεία του δείκτη Standrad & Poor’s 500 που ανακοινώνει τα κέρδη πρώτου τριμήνου – ενισχύονταν νωρίτερα κατά 22 σεντς στα 37,66 δολάρια.

Η Alcoa παρέδωσε πέρυσι τα «σκήπτρα» στη ρωσική Rusal, ως η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στον κόσμο. Μετά, δε, την εξαγορά της Alcan από την Rio Tinto έναντι 38,1 δισ. δολαρίων, η αμερικανική εταιρεία υποχώρησε στην τρίτη θέση παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα