Πρωτοφανής αβεβαιότητα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπεραμύνεται της συλλογικής σύμβασης εργασίας
Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 09:42

ΣΤΗΡΙΞΗ στην κυβέρνηση για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, με πρώτη αυτή για το ασφαλιστικό, προσέφερε ο πρόεδρος της BusinessEurope, Ernest-Antoine Seilliere, της κορυφαίας ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης, με μέλη 39 εθνικούς επιχειρηματικούς συνδέσμους.

Ο κ. Seilliere, που βρίσκεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του ΣΕΒ, είχε την ευκαιρία να παραστεί και να μιλήσει στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του συνδέσμου, ενώ χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, και Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια.

Μιλώντας προς τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της BusinessEurope αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θετικά οικονομικά επιτεύγματα που έχει να επιδείξει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δυναμικής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, που υλοποιούνται, όπως η πρόσφατη για το ασφαλιστικό, συμβάλλουν στο αναπτυξιακό momentum.

O κ. Seilliere αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του κοινωνικού διαλόγου, που αποτελεί και προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, εκφράζοντας με την ευκαιρία τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα