ΠΑΣΟΚ: Παγίωση πληθωριστικών πιέσεων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας

Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 18:19

«Το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στο 4,4%, για τον μήνα Μάρτιο, δυστυχώς αποδεικνύει ότι υπάρχει παγίωση και διάχυση των πληθωριστικών πιέσεων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Πλέον το πρόβλημα της ακρίβειας δεν αφορά αποκλειστικά τα τρόφιμα στα σούπερμαρκετ, τα καύσιμα και μια σειρά από βασικές υπηρεσίες που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα».

Αυτό επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας:

«Η διατήρηση του πληθωρισμού σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στη ζώνη του ευρώ πλήττει ένα σημαντικό πυλώνα της εγχώριας οικονομικής ανάπτυξης, τη σταθερότητα των τιμών και οδηγεί σε υποχώρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Αν λάβουμε υπόψη την εκρηκτική αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τη διατήρηση της ανεργίας και του δημόσιου χρέους σε υψηλά επίπεδα, αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει σημαντικές μακρο-οικονομικές ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας», καταλήγουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα