Citigroup: Προς πώληση μοχλευμένων δανείων αξίας 12 δισ. δολ.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 09:25
UPD:09:38

ΣΕ διαπραγματεύσεις για την πώληση μοχλευμένων δανείων συνολικής αξίας 12 δισ. δολαρίων στις εταιρείες Apollo Management, Blackstone Group και TPG – στο πλαίσιο των προσπαθειών της να συρρικνώσει τον ισολογισμό της – φέρεται να βρίσκεται η Citigroup.

Σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος, το οποίο επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η πώληση αυτή στα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια εκτιμάται ότι θα θωρακίσει την τράπεζα από περαιτέρω μειώσεις στην αξία του χρέους. Τα εν λόγω δάνεια αποτελούν μέρος των 43 δισ. δολαρίων που συμφώνησε να καταβάλει η Citigroup για μοχλευμένες εξαγορές πέρυσι, προτού «παγώσουν» οι πιστωτικές αγορές.

H πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 18 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Citigroup ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Οι μετοχές του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου έχουν καταγράψει από τις αρχές του τρέχοντος έτους απώλειες 19%, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι οι διαγραφές ενδεχομένως να αυξηθούν στα 24 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα