Κάμψη βιομηχανικής παραγωγής κατά 4,2% το Φεβρουάριο

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 12:03
UPD:12:07

ΠΤΩΣΗ κατά 4,2% εμφάνισε σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής έναντι αυξήσεως 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2007, παρουσίασε μείωση κατά 1,5%, έναντι αυξήσεως 4,3%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2007 προς το 2006.

Η μείωση κατά 4,2% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το Φεβρουάριο προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων παρουσίασε μείωση, κατά 8,8%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και στην μείωση της παραγωγής άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων .

• Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση, κατά 5,2%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής των μη μεταλλικών ορυκτών και της παραγωγής βασικών μετάλλων.

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε αύξηση, κατά 1,4%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2008, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο

Δείκτη του Φεβρουαρίου 2007, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 1,5%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 9,3%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 12,2%

• Ο Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 3,6%.

• Ο Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα