FBBank: Στο δρόμο προς το Χ.Α. - αύξηση μ/κ κατά 50 εκατ. €

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 18:30

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε ομόφωνα η εξ αναβολής Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της FBBank, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 10 Απριλίου 2008.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ενισχύσουν τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας και τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας, δίνοντας νέα ώθηση σε δραστηριότητες όπως τραπεζική επιχειρήσεων και ναυτιλιακή τραπεζική.

Επιπλέον, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα επιτρέψει την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της τράπεζας στην ελληνική αγορά, μέσω της διεύρυνσης του δικτύου καταστημάτων της καθώς και μέσω της δυναμικής επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε τομείς, όπως το Leasing και η τραπεζική εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων.

Επίσης, η τράπεζα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για εισαγωγή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεδομένου ότι ήδη πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το θεσμικό περιβάλλον, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για τη χρήση του 2007 παρουσίασαν αύξηση κατά 67% έναντι της χρήσης του 2006. Κατά την τελευταία τριετία (2004-2007), η FBBank σχεδόν τριπλασίασε τα καθαρά της κέρδη, επιτυγχάνοντας μέση ετήσια αύξηση άνω του 54%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα