Θετικό κλίμα στις ΗΠΑ

Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η Ευρώπη
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 00:01
UPD:00:15

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και οι πληροφορίες για νέες μεγάλες συμφωνίες στον τεχνολογικό τομέα έδωσαν ώθηση στους δείκτες της Wall Street. Το θετικό επενδυτικό κλίμα στη Νέα Υόρκη βοήθησε τα χρηματιστήρια και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού να περιορίσουν λίγο πριν από το κλείσιμο τις αρχικές τους απώλειες.

Η είδηση ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες με τη NewsCorp για κοινή προσφορά εξαγοράς της Yahoo, την ώρα που η τελευταία φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της με την AOL, πυροδότησε έντονη κινητικότητα στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Θετικά λειτούργησε και η ανακοίνωση για αναβάθμιση του τομέα ημιαγωγών από την Banc of America Securities. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq παρουσίαζε μία ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης κέρδη άνω του 1,34%. Η Intel ήταν εκ των μεγάλων κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης με τη μετοχή της να ενισχύεται περίπου 4%.

Την άνοδο του Dow Jones και του S&P στήριξαν οι ανακοινώσεις της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής Wal Mart και της χημικής βιομηχανίας ότι η κερδοφορία του πρώτου τριμήνου θα υπερβεί τις προβλέψεις της αγοράς.

Ο τομέας των ομίλων λιανικής στο δείκτη S&P παρουσίαζε κέρδη άνω του 2%. Το ηθικό των επενδυτών τόνωσαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Στην Ευρώπη οι δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση εξαιτίας των εντεινόμενων φόβων για νέες διαγραφές στον τραπεζικό τομέα. Η ανάκαμψη στη Wall Street, ωστόσο, τόνωσε το ηθικό και των Ευρωπαίων επενδυτών προς τα τέλη της συνεδρίασης.

Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφώθηκε στις 1.303,38 μονάδες, μειωμένος κατά 0,4%. Ενδοσυνεδριακά είχε υποχώρησε έως και τις 1.286,14 μονάδες. Από τις αρχές του έτους ο δείκτης παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 13%. Με απώλειες 0,3% έκλεισαν ο DAX στη Φραγκφούρτη, ο FTSE100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στο Τόκιο ο δείκτης Νikkei έκλεισε μειωμένος κατά 1,27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα