Εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την οικονομία η συνάντηση του G7

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 11:27
UPD:11:41

ΕΝ ΜΕΣΩ έντονων ανησυχιών αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας και τον αντίκτυπο της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης, συναντώνται σήμερα στην Ουάσινγκτον οι υπουργοί Οικονομικών του G7, προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την «ανακούφιση» των αγορών και την αποφυγή αντίστοιχων κρίσεων στο μέλλον.

Αναλυτές εκφράζουν πάντως τις επιφυλάξεις τους όσον αφορά τις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην καταλήξουν στον βαθμό της δράσης που θα πρέπει να αναληφθεί.

Τα μέλη του G7 συναντώνται μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της στο 4% και την προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι οι αναταραχές στις πιστωτικές αγορές πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον επισήμανε από την πλευρά του ότι η αμερικανική οικονομία έχει «επιβραδυνθεί ραγδαία», ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας, επικαλούμενη την κάμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αποφάσισε χθες να μειώσει το βασικό της επιτόκιο στο 5%.

Οι υπουργοί των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Καναδά αναμένεται να προβούν σε επίσημη ανακοίνωση και να μιλήσουν σε δημοσιογράφους αργότερα σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα