ΕΣΠΑ: Νέος δικτυακός τόπος

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 11:56

Στη διάθεση του κοινού θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ο νέος δικτυακός τόπος του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (www.espa.gr ).

Μέσω του ιστοχώρου αυτού, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών που αφορούν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και τις δράσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου.

Συγκεκριμένα, θα παρέχεται ενημέρωση σχετικά με τους στόχους, τις δράσεις, το θεσμικό πλαίσιο και την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θα δίδονται πληροφορίες για όλα τα επιμέρους τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα.

Για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση και κινητοποίηση των δυνητικών δικαιούχων, έχουν δημιουργηθεί ειδικές ενότητες για φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Στην πλήρη εξέλιξη του ιστοχώρου δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία με τον χρήστη, μέσω ειδικής εφαρμογής που επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα εγγραφής στο ηλεκτρονικό newsletter του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 για την τακτική παρακολούθηση της εξέλιξης των προγραμμάτων, ενώ μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης παρέχεται πρόσβαση σε χρήσιμα κείμενα και πηγές.

Τέλος, δημιουργείται ξεχωριστή ενότητα για παιδιά, στην οποία, μέσα από τη χρήση παιχνιδιών και εκπαιδευτικού υλικού, αναδεικνύεται η συμβολή των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας και δίδονται χρήσιμες πληροφορίες για την Ευρώπη.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Το ΕΣΠΑ 2007 - 2013 έχει σχεδιαστεί ώστε να παράγει ανάπτυξη για τη χώρα και ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε έμπρακτα αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, ενισχύοντας το κλίμα διαφάνειας και δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε δυνητικό δικαιούχο να γνωρίσει και να επωφεληθεί από τις δράσεις της νέας προγραμματικής περιόδου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα