Δυνατότητες διεύρυνσης των σχέσεων με τη Ρουμανία διαπίστωσε ο ΥΠΟΙΟ

Επίσημη επίσκεψη Γ. Αλογοσκούφη στο Βουκουρέστι
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 14:55

Οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ρουμανίας επιβεβαιώθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με το Ρουμάνο ομόλογό του Varoujan Vosganian, στο Βουκουρέστι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων των οικονομιών της περιοχής, σε συνδυασμό με τη στενότερη συνεργασία τους, έχει πολλά να προσφέρει στους κατοίκους της, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η σύσταση κοινής Επιτροπής μεταξύ των δύο υπουργείων, με στόχο η ελληνική πλευρά να συνδράμει στην καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που λαμβάνει η Ρουμανία μετά την ένταξη στην ΕΕ, λόγω της σημαντικής εμπειρίας που έχει πλέον αποκτήσει η χώρα μας.

Ο Ρουμάνος υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει σε τομείς όπως οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα έργα υποδομής, οι τηλεπικοινωνίες και η ανάπτυξη ακινήτων. Αναφέρθηκε επίσης στον τομέα της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι τα περιθώρια διεύρυνσης των συνεργασιών είναι σημαντικά.

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε επίσης συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας Mugur Isarescu και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα