ΔΕΗ: Τρία νέα στελέχη σε θέσεις γενικών διευθυντών

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008 16:42

Τρία νέα στελέχη αναλαμβάνουν καθήκοντα Γενικών Διευθυντών στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Ποσειδών αναλαμβάνει καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Εμπορίας από την 1η Μαΐου 2008.

Από το 2001 μέχρι σήμερα, ο κ. Ποσειδών ήταν Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας και από πέρυσι είναι Αναπληρωτής του Γενικού Διευθυντή Παραγωγής και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SENCAP ΑΕ. Στο διάστημα 1993-2001 ήταν Βοηθός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντή στη Διεύθυνση Στρατηγικής και Προγραμματισμού της ΔΕΗ. Στο διάστημα 1981-1993 εργάστηκε στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και στη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας.

Από το 1973 έως το 1981 εργάστηκε στις ΗΠΑ ως ερευνητής σε θέματα ηλεκτρικής οικονομίας στο Ohio State University, συντονιστής πάνω σε θέματα παραγωγικότητας στο National Regulatory Research Institute, και διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην εταιρεία συμβούλων MS Gerber & Associates Inc. Είναι πτυχιούχος φυσικής του Ohio Wesleyan University, με μεταπτυχιακό τίτλο MSc και Ph.D από το Ohio State University και κάτοχος MBA από το Henley Management College.

Ο κ. Δημήτρης Λάππας αναλαμβάνει καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας από την 1η Μαΐου 2008. Από τον Ιούνιο 2007, ο κ. Λάππας είναι Διευθυντής Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν Επιτελικό στέλεχος στον Διευθυντή Κλάδου Θερμικής Παραγωγής ΔΕΠ & ΔΕΘ, Διευθυντής του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις ευθύνης σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Επιχείρησης. Συνολικά επί 27 χρόνια, από το 1981 έως σήμερα, έχει εργαστεί στη ΔΕΗ, έχοντας αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες σε θέματα διοίκησης και ανάπτυξης ενεργειακών έργων. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου της Bologna και πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Χρήστος Τριζόγλου αναλαμβάνει καθήκοντα ως Γενικός Διευθυντής Επιτελικών Υπηρεσιών από τις 12 Μαΐου 2008. Ο κ. Τριζόγλου ήταν μέχρι σήμερα Regional Director για τη ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή και Διευθύνων Σύμβουλος για Ελλάδα και Κύπρο της εταιρείας SAP Hellas SA., στην οποία εργαζόταν συνεχώς από το 2005. Στην περίοδο 1997-2005, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της CISCO Systems Hellas SA και Country Manager για Ελλάδα και Βαλκανικές χώρες.

Επίσης, έχει εργαστεί ως Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετιγκ στις εταιρείες Microsoft Hellas SA (1994-1997) και Digital Equipment Hellas SA (1992-1994), ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια, από το 1984, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης των εταιρειών Hewlett Packard Hellas SA, Data Computer Corporation SA και Technicomer SA. Ο κ. Τριζόγλου είναι πτυχιούχος Electrical & Electronic Engineering του Πανεπιστημίου Newcastle και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Electronic Engineering του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα