Απώλειες του χρυσού στην Ασία

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 07:36

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία για τρίτη ημέρα, καθώς η υποχώρηση των μετοχών ώθησε κάποιους επενδυτές να αυξήσουν τα μετρητά τους με την πώληση πολύτιμων μετάλλων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση της General Electric Co. ότι τα κέρδη της μειώθηκαν απροσδόκητα, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι τα κέρδη άλλων εταιρειών θα είναι χειρότερα από τις προβλέψεις. Στις 11 Απριλίου στις ΗΠΑ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε πέντε εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της GE ότι η κρίση στις πιστωτικές αγορές περιόρισε τα κέρδη της.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν 9,86 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 915,45 δολ. η ουγγιά στις 11:11 π.μ. ώρα Τόκυο. Το ασήμι υποχώρησε 2,5% φθάνοντας στα 17,32 δολ. η ουγγιά

Επίσης η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ περιόρισε τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα ως εξασφάλιση έναντι της υποχώρησης του νομίσματος και του πληθωρισμού που ενδέχεται να το ακολουθήσει.

Το αμερικανικό νόμισμα το οποίο την εβδομάδα που πέρασε άγγιξε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ κινήθηκε ανοδικά σήμερα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε δύο εβδομάδες, καθώς τα μέλη του G7 εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι διακυμάνσεις θα επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές.

Το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,5703 ανά ευρώ στις 11:19 π.μ. στο Τόκυο από 1,5808 δολ. που ήταν στις 11 Απριλίου στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του 0,6% την εβδομάδα που πέρασε.

Ο χρυσός για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε 0,9% φθάνοντας στα 919 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:20 π.μ. ώρα Τόκου.

Ο χρυσός για παράδοση τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (Tocom) υποχώρησε 1,8% φθάνοντας στα 2.999 γιέν το γραμμάριο (922 δολ. η ουγγιά) στις 11:24 π.μ. τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα