Βγενόπουλος: Δεν επιδιώξαμε ποτέ τη διοίκηση του ΟΤΕ

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 10:29
UPD:13:29

«Δεν επιδιώξαμε ποτέ να πάρουμε τη διοίκηση του ΟΤΕ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Σκάι.

«Οι ανακοινώσεις μας από την πρώτη στιγμή ήταν σαφείς: Επιδιώξαμε σαν ένας μεγάλος μέτοχος να έχουμε μειοψηφική εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο, για να γίνεται η διοίκηση του Ομίλου με περισσότερη διαφάνεια και στα πλαίσια της εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτό το δικαίωμα μάς το αρνήθηκε η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Βγενόπουλος.

«Όταν μας το αρνήθηκε η κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Βγενόπουλος, σύσσωμη η αντιπολίτευση στήριξε την κυβέρνηση. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν βγήκε να πει το αυτονόητο: Ότι από τη στιγμή που δεν διεκδικείται η αλλαγή του κυριαρχικού ρόλου του Δημοσίου, ποιο είναι το πρόβλημα μία ιδιωτική εταιρεία να έχει και αυτή κάποιους εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο;»

«Δεν γνωρίζαμε για Deutsche Telekom»

«Όταν ο κ. Αλογοσκούφης νομοθέτησε αυτή την παράνομη τροπολογία, η οποία μας εμπόδιζε αντισυνταγματικά και εναντίον του ευρωπαϊκού δικαίου να χειριστούμε την επένδυσή μας με τον τρόπο που θα κρίναμε σκόπιμο, τότε δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή από το να φύγουμε», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της MIG.

«Τη στιγμή που αποφασίσαμε να φύγουμε δεν γνωρίζαμε καθόλου ποιος θα μπορούσε να είναι ενδιαφερόμενος αγοραστής. Προσλάβαμε δύο αλλοδαπές επενδυτικές τράπεζες, κάναμε μία χαρτογράφηση της αγοράς, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς ενδιαφερόμενους και προκηρύξαμε μία μίνι πλειοδοτική διαδικασία, για να καταλήξουμε ότι η Deutsche, η οποία έδινε το υψηλότερο τίμημα, ήταν αυτή με την οποία θα έπρεπε να υπογράψουμε την ανακοινωθείσα σύμβαση».

Σε ό,τι αφορά τις μηνύσεις σε βάρος του κ. Αλέξη Τσίπρα και του Star Channel http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/11/1499701.htm , ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Επρεπε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε, για να βγάλουμε από πάνω μας το στίγμα ότι δήθεν κάναμε κάποια απάτη και δήθεν κινδυνεύουμε από τον εισαγγελέα».

«Η αντίδρασή μας έγινε με έναν δραματικό τρόπο και πιστεύουμε ότι έχει υπάρξει μέχρι στιγμής πολύ επιτυχημένη, διότι, απ΄ ό,τι είδατε, ξαφνικά ξεχάστηκαν τα περί του ότι η Marfin έχει κάνει κάποια απάτη και απλώς τώρα πλέον το σύστημα προσπαθεί να μας πλήξει με έναν διαφορετικό τρόπο, ότι ξεσηκώσαμε θύελλα αντιδράσεων, ότι είμαστε εχθροί της Δημοκρατίας, ότι είμαστε εχθροί των θεσμών».

Ο κ. Βγενόπουλος είπε ακόμη ότι «δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί μέσα από έναν ξύλινο λόγο ή μέσα από μια συνθηματολογία να ξεπερνούν τα όρια και να σπιλώνουν τιμές και υπολήψεις ειδικότερα όταν δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα