Blockbuster: Προσφορά ενός δισ. δολ. για την Circuit City

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 10:40

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους τουλάχιστον ενός δισ. δολαρίων κατέθεσε η μεγαλύτερη αλυσίδα ενοικίασης ταινιών Blockbuster για την εξαγορά της Circuit City, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ.

Όπως αποκάλυψε η Blockbuster τη Δευτέρα, έχει αποστείλει επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Circuit Φίλιπ Σουνόουβερ, προσφέροντας το ποσό των τουλάχιστον έξι δολαρίων για κάθε μετοχή της αμερικανικής εταιρείας.

Και οι δύο αλυσίδες έχουν πληγεί από τη στροφή όλο και περισσότερων καταναλωτών στην ενοικίαση ταινιών και αγορά υπολογιστών και τηλεοράσεων μέσω του διαδικτύου.

Ως αποτέλεσμα, η μεν Circuit έχει προβεί σε απολύσεις μεταξύ των υψηλότερα αμειβομένων εργαζομένων της, προσβλέποντας σε μείωση των δαπανών, ενώ η επίσης αμερικάνικη Blockbuster επιχειρεί να περιορίσει το κόστος και να απαλλαγεί από τους ασύμφορους πελάτες της.

«Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ομίλου λιανικής, αξίας 18 δισ. δολαρίων», αναφέρει η Blockbuster σε ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα