Σπύρου: «Ενθαρρυντικά» τα στοιχεία από την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Ιράν

Στόχος η απόκτηση μεριδίου αγοράς άνω του 50%
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 12:25

«Ορατά και πολύ ενθαρρυντικά» χαρακτηρίζει ο όμιλος Σπύρου τα αποτελέσματα από την έναρξη των εμπορικών του δραστηριοτήτων στην αγορά του Ιράν το 2007 – την οποία προετοιμάζει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, την περασμένη χρονιά πέτυχε την εγγραφή στον εθνικό κατάλογο τεσσάρων υβριδίων καλαμποκιών της, ενώ για το 2008 εξασφάλισε συμφωνίες εμπορικών πωλήσεων της τάξεως των τριών εκ. ευρώ.

Η συνολική αγορά σπόρου καλαμποκιού στο Ιράν είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, της τάξεως των 35 εκ. ευρώ με δυνατότητα ανάπτυξης έως και 70 εκ. ευρώ λόγω της αλματώδους ζήτησης των προϊόντων.

«Ήδη η εταιρεία έχει φτάσει το 10% του μεριδίου της αγοράς με τα πρώτα επιτυχημένα υβρίδια καλαμποκιού που έχει προωθήσει και η αποδοχή τους από τους Ιρανούς παραγωγούς υπόσχεται μεγάλη ανάπτυξη», σημειώνει.

Στόχος της εταιρείας για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να εγκαταστήσει ερευνητικό σταθμό και μονάδα σποροπαραγωγής στο Ιράν, γεγονός που θα της δώσει, όπως εκτιμά, τη δυνατότητα να αποκτήσει μερίδιο αγοράς άνω του 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα