Μνημόνιο συνεργασίας DCNS - Ναυπηγείων Ελευσίνας

Για τη ναυπήγηση φρεγατών τύπου Fremm
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2008 15:03

Μνημόνιο συνεργασίας για τη ναυπήγηση φρεγατών τύπου Fremm υπέγραψαν η γαλλική DCNS και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το μνημόνιο υπέγραψαν στην Ελευσίνα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών, Jean-Marie Poimboeuf και Νικόλαος Ταβουλάρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων, μέλη της διοίκησης της γαλλικής εταιρείας.

Το μνημόνιο είναι η συνέχεια αυτού που υπεγράφη στις 25 Οκτωβρίου 2006. Με το μνημόνιο οι δύο εταιρείες συμφωνούν να αναλάβουν από κοινού τη ναυπήγηση στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας φρεγατών τύπου Fremm, στην περίπτωση που το Υπουργείο ¶μυνας επιλέξει, στα πλαίσια του εξοπλιστικού του προγράμματος, το συγκεκριμένο τύπο φρεγάτας.

H φρεγάτα Fremm είναι πολλαπλών αποστολών, σχεδιάστηκε από την DCNS και ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε επίπεδο ναυπηγικής, πυραυλικών συστημάτων και ηλεκτρονικού πολέμου. Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας έχει παραγγείλει οκτώ φρεγάτες του τύπου Fremm, στα ναυπηγεία της DCNS, όπου ναυπηγούνται και οι πρώτες μονάδες. Επίσης, με το μνημόνιο συμφωνείται η μεταφορά τεχνογνωσίας από την DCNS στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και η κατανομή του έργου με βάση ποσοστό 50-50%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα