Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ και την εισήγηση της Deutsche Bank AG προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές ιαπωνικών εμπορικών οίκων.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 143,20 μονάδες στις 11:03 π.μ. στο Τόκυο. Περισσότερες από δύο μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Ο κλάδος των μετοχών ενεργείας αναρριχήθηκε 0,7%, οδηγώντας τα κέρδη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 13.048,47 μονάδες, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα έως 0,3%. Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στην ασιατική περιφέρεια.

Χθες πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ενώ οι συναλλαγές ήταν οι μικρότερες μιας ημέρας στη Ν. Υόρκη. Οι μετοχές της Wachovia, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα επτά ετών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Citigroup Inc. μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co. ότι η συρρίκνωση των οικονομικών των καταναλωτών και των κεφαλαιαγορών θα βλάψει τα κέρδη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 111,76 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983. Πριν από λίγη ώρα τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύθηκαν στα 111,99 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα