Insurance Australia: Απέρριψε την προσφορά 7 δισ. δολ. της QBE

Για την εξαγορά της
Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 08:56
UPD:09:49

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά 7,55 δισ. δολ. Αυστραλίας (7 δισ. δολ. ΗΠΑ) από την QBE Insurance Group Ltd., η Insurance Australia Group Ltd., η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία κατοικιών και αυτοκινήτων της Αυστραλίας, προσφορά η οποία σύμφωνα με τους επενδυτές ενδέχεται να αποτελεί την απαρχή μάχης εξαγορών.

Οι μετοχές της Insurance Australia αναρριχήθηκαν τα μέγιστα σε περίπου πέντε χρόνια κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Σύδνεϋ, ωθώντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 7,91 δισ. δολ. Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση ότι η προσφορά της QBE ήταν «ανεπαρκής».

Μια υψηλότερη προσφορά – εάν γίνει αποδεκτή – ενδέχεται να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο των ασφαλειών, η οποία θα δημιουργήσει μία εταιρεία η οποία θα κυριαρχεί στην εσωτερική αγορά ασφαλειών, σε όλους τους τομείς. Τρία συνεχή έτη μείωσης των κερδών υπό τον CEO Michael Hawker και η υποχώρηση των μετοχών κατά 45% από τον Φεβρουάριο του 2005, κατέστησε την Insurance Australia στόχο εξαγοράς.

Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 11%, φθάνοντας στα 4,27 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:04 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της QBE, η οποία δεν είχε αποκαλύψει την προσφορά της μέχρι σήμερα, σημείωσαν απώλειες 1,5%, φθάνοντας στα 22,85 δολ. Αυστραλίας η μία, περιορίζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 20,3 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η QBE προσέφερε 0,142 των μετοχών της και 70 σεντς του δολ. της Αυστραλίας σε μετρητά και κάθε μία μετοχή της Insurance Australia.

Φέτος, οι μετοχές της QBE έχουν σημειώσει απώλειες 31% και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των έξι μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον S&P/ASX 200 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα