Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για ΟΤΕ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2008 10:18

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ τους ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom, για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με τον ΟΤΕ, βαίνουν προς ολοκλήρωση εξέφραζαν και χθες κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.

Ωστόσο κανείς δεν δεσμεύονταν για τον ακριβή χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στους επιμέρους τομείς της συμφωνίας μετοχών.

Συγκεκριμένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας ερωτώμενο σχετικά, εκτίμησε ότι η επίτευξη τελικής συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες δεν είναι πολύ πιθανή αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα η τελική συμφωνία μετόχων να υπογραφεί μετά τις εορτές του Πάσχα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το κύμα των αντιδράσεων των πολιτικών κομμάτων μετά την απόφαση του αντιπροέδρου της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλου να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την πώληση του 19,89% του ΟΤΕ στην D.T.

Στις εντός Ελλάδας πολιτικές αντιδράσεις ήρθαν χθες να προστεθούν και αυτές αριστερών κομμάτων της Γερμανίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το Αριστερό Κόμμα - De Linke σε επιστολή του προς τον Αλέκο Αλαβάνο ζητούσε να μάθει γιατί η D.T. αγόρασε τις μετοχές του ΟΤΕ με τιμή 26 ευρώ ενώ η τιμή αγοράς ήταν περίπου 18 ευρώ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΟΜΕ -ΟΤΕ με άμεση ενεργοποίησή τους την ημέρα εισαγωγής του θέματος της εισόδου της Deutsche Telecom στον ΟΤΕ στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Στην απόφαση αυτή και πάλι διαφώνησε η ΔΑΚΕ η οποία πρότεινε εκτός από κινητοποιήσεις και άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του Οργανισμού για τη διευθέτηση των εργασιών θεμάτων που απασχολούν την Ομοσπονδία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα