Elbisco Συμμετοχών - Αλλαγή έδρας και τροποποίηση χρήσης 500 εκ.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2001 15:49

Την απόφαση για την αλλαγή της έδρας της Elbisco ΑΕ Συμμετοχών με μεταφορά της από το 21ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, στην Κηφισιά, οδός Κολοκοτρώνη 23 και Μυκόνου, ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας.

Επίσης, αποφασίστηκε η μετατροπή και στρογγυλοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και μετατροπή της σε ευρώ. Συγκεκριμένα η αξία της μετοχής από 250 δρχ. (0,73 ευρώ) που ήταν, αυξάνεται στις 255,563 δρχ. (0,75 ευρώ). Το νέο μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώθηκε σε 8.178 εκατομμύρια δρχ., έναντι οκτώ δισ. δραχμών που ήταν μέχρι τώρα. Παράλληλα αποφασίστηκε η τροποποίηση της χρήσης των 500 εκατ. δραχμών, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 2000, που ήταν προγραμματισμένο να διατεθεί για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχών σε νέες θυγατρικές στη Ν. Αφρική. Ωστόσο το παραπάνω πρόγραμμα στη Ν. Αφρική, όπως τονίστηκε, βρίσκεται ακόμη σε στάδιο συζητήσεων, με αμφίβολα αποτελέσματα. Κατόπιν αυτού, μέρος του ποσού των 500 εκατ. δρχ. θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τη συμμετοχή της Elbisco στην ελληνο-ισπανική εταιρεία Heleberica SA, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί για εξαγορά μειοψηφικού ή πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή θα χρησιμοποιηθεί για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε ήδη υφιστάμενες θυγατρικές εταιρείες.

Τέλος, η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και την εκλογή νέου πενταμελούς που συγκροτήθηκε σε σώμα. Πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι ο Κυριάκος Φιλίππου, αντιπρόεδρος η Ελενα Φιλίππου-Κουμαντάρου, διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτρης Ρούσσος και μέλη οι Γεώργιος Γεωργίου-Κωστακόπουλος και Ανδρέας Ζαΐμης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα