Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, μετά την πρόβλεψη της Intel Corp. ότι οι πωλήσεις της ενδέχεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 144,11 μονάδες στο Τόκυο, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο του 0,4%. Οι κλάδοι της τεχνολογίας, των μεταλλουργιών και των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην άνοδο του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,6%, φθάνοντας στις 13.202,92 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index υψηλότερα κατά 0,5%. Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν ανοδικά μετά τις ανακοινώσεις των περιφερειακών τραπεζών – Μ&Τ Bank Corp. και Regions Financial Corp. – υψηλότερων των προβλέψεων κερδών.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 114,08 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, και στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 113,55 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα