SABMiller: Επιβράδυνση των πωλήσεων στο δ’ τρίμηνο χρήσης

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 10:15

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων της SABMiller κατά το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, εξ αιτίας της κακοκαιρίας στην Κίνα, η οποία περιόρισε τις πωλήσεις μπύρας σε μια από ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, ο όγκος των πωλήσεων μπύρας αυξήθηκε στους τρεις μήνες μέχρι το Μάρτιο κατά 7%, έναντι ανόδου 9% που είχε εμφανίσει στο εννεάμηνο και 11% στο πρώτο εξάμηνο.

Οι ετήσιες πωλήσεις εμφανίστηκαν ενισχυμένες κατά 16%, έπειτα από την απόφαση της εταιρείας να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της.

Στην Κίνα, οι πωλήσεις μπύρας δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τις χιονοθύελλες που σάρωσαν τη χώρα το Φεβρουάριο. Έτσι, στην Ασία και την Αφρική, όπου οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί στο εννεάμηνο κατά 18%, ενισχύθηκαν στο σύνολο του έτους κατά 15%.

Στην Ευρώπη, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 8% κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ στη Λατινική Αμερική κατά 5%. Στη Νότια Αφρική παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα