Ελπίδες για τα κέρδη

Καλύτερες του αναμενόμενου εταιρικές κερδοφορίες
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 00:01

OI EΠΕΝΔΥΤΕΣ χαιρέτισαν τις καλύτερες του αναμενόμενου εταιρικές κερδοφορίες πυροδοτώντας ράλι στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα από Intel, JP Morgan & Chase και Coca-Cola και οι αυξανόμενες τιμές εμπορευμάτων έδωσαν ώθηση στις μετοχές του πετρελαϊκού και μεταλλευτικού τομέα αντισταθμίζοντας ανησυχίες ότι η επιβραδυνόμενη αμερικανική οικονομία θα «ψαλιδίσει» τα εταιρικά κέρδη.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες τερμάτισαν τη χθεσινή συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη, με τις εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών και αυτές του κλάδου των μεταλλευμάτων να ηγούνται της ανόδου, καθώς οι πωλήσεις της Intel ξεπέρασαν τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ οι ενισχυμένες τιμές των μετάλλων λειτουργούν ως μοχλός ανόδου στον κλάδο των εξορύξεων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 2,36 %, στις 6.046,20 μονάδες, στη Φραγκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 6.702,84 μονάδες με κέρδη 1,79% και στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 1,56% τερμάτισε στις 4.855,10 μονάδες.

Με επίκεντρο της ανόδου τον τεχνολογικό κλάδο η Infineon Technologies ξεχώρισε ακολουθώντας και η STMicroelectronics, μετά τη δήλωση στην οποία προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πόλ Οτελίνε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική επιβράδυνση θα επηρεάσει τις πωλήσεις του κλάδου σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε και η BHP Billiton, μετά την αύξηση στις τιμές του χαλκού, του σιδήρου και του νικελίου. Κέρδη κατέγραψε και η Deutsche Bank μετά τα θετικότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα των Wells Fargo και JPMorgan Chase & Co.

Υψηλό δύο εβδομάδων άγγιξαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς η καλύτερη των αναμενόμενων κερδοφορία των Intel, JP Morgan και Wells Fargo έκλεψαν την παράσταση από τα μεικτά μακροοικονομικά της ημέρας και αναπτέρωσαν την αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, αυξημένη κατά 0,3% παρουσιάζεται η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ το Μάρτιο και ο πληθωρισμός.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,27% στις 13.146,13 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα