Επιμένει η ΔΕΗ για τον Bobov Dol

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 09:40

Συνολικά πέντε εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών προμηθεύτηκαν τα αναλυτικά τεύχη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol, ανακοίνωσε η υπηρεσία ιδιοτικοποιήσεων της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για την Minna Kompania EOOD, την Konsortsioum Energia MK AD, την Damco Energy ΑΕ (Ελλάδα, Όμιλος Κοπελούζου), την Electrabel (Βέλγιο) και τη South Eastern Energy-SENCAP.

Οι δύο πρώτοι δυνητικοί υποψήφιοι ελέγχονται από τον βούλγαρο επιχειρηματία Χρήστο Κοβάτσκι και πιο συγκεκριμένα στην κοινοπραξία Energia MK AD συμμετέχουν τα ορυχεία Tskukurovo, Beli Breg, Staniantsi, Oranovo, Otkrit Vygledobiv και Balkan MK.

Υπενθυμίζεται πως η SENCAP είναι ελληνική ΑΕ που έχει συσταθεί από τη ΔΕΗ και την ContourGlobal LLC με στόχο την εξαγορά και ανάπτυξη ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων στη νοτιανατολική Ευρώπη.

Στο σχετικό διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης (πλειστηριασμό) η κυβέρνηση της Βουλγαρίας διαθέτει προς πώληση 251.400 μετοχές ή το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Bobov Dol έναντι αρχικής τιμής ύψους 100 εκατ. λεβ (50 εκατ. ευρώ περίπου) και «βήματος πλειοδότησης» ύψους 1 εκατ. λεβ.

Οι δυνητικοί υποψήφιοι στον πλειστηριασμό θα πρέπει έως τις 25 Απριλίου να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα έγγραφα που πιστοποιούν την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής, ενώ η τήρηση των κριτηρίων αυτών τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν το πληροφοριακό δελτίο της εταιρείας και να συμμετέχουν στα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου 2008 (11:00 π.μ.) στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα