Ε.Ε.: Σημαντική αύξηση στις αποσύρσεις επικίνδυνων προϊόντων

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 13:14

Ο αριθμός των επικίνδυνων προϊόντων που αποσύρθηκαν από την κοινοτική αγορά αυξήθηκε κατά 53% το 2007 σε σύγκριση με το 2006, όπως αποκαλύπτει σήμερα η ετήσια έκθεση για το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης (RAPEX) της Επιτροπής.

Η αύξηση από 1.051 κοινοποιήσεις το 2006 σε 1.605 πέρσι αποδεικνύει ότι η ικανότητα εποπτείας των κρατών μελών βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο και ότι οι ευρωπαίοι καταναλωτές προστατεύονται σήμερα καλύτερα από ποτέ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Τα παιχνίδια ήταν με διαφορά η κατηγορία προϊόντων με τις περισσότερες κοινοποιήσεις το 2007, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η προστασία των παιδιών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τις εποπτικές αρχές, αν και τα μηχανοκίνητα οχήματα, οι ηλεκτρικές συσκευές και τα καλλυντικά καταλάμβαναν υψηλές θέσεις στο σύστημα RAPEX.

Για άλλη μια φορά, η Κίνα ήταν η χώρα καταγωγής περισσότερων από τα μισά επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίστηκαν (700 κοινοποιήσεις). Αυτό εξηγείται εν μέρει από τον μεγάλο αριθμό προϊόντων που εισάγονται στην ΕΕ από την Κίνα και από την εντονότερη προσοχή που επιδεικνύουν οι εποπτικές αρχές στα κινεζικά προϊόντα μετά το περσινό «καλοκαίρι των ανακλήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα