Merrill Lynch: Ζημίες 1,96 δισ. δολ. στο α΄ τρίμηνο

Μείωση εσόδων κατά 69%
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 13:41
UPD:15:04

ΖΗΜΙΕΣ 1,96 δισ. δολαρίων, ή 2,19 δολαρίων ανά μετοχή, εμφάνισε η Merrill Lynch στο πρώτο τρίμηνο, έπειτα από διαγραφές σε ενεργητικό συνδεδεμένο με εγγυημένες δανειακές υποχρεώσεις (CDOs), ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε ανακοινώσει κέρδη 2,16 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές προέβλεπαν για το πρώτο τρίμηνο του έτους ζημίες 1,72 δισ. δολαρίων.

Σημαντική πτώση κατά 69% κατέγραψαν και τα έσοδα της Merrill Lynch, τα οποία διαμορφώθηκαν στο ίδιο διάστημα στα 2,9 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία γνωστοποίησε παράλληλα την πρόθεσή της να προχωρήσει σε 4.000 απολύσεις - το 10% του προσωπικού της - εξαιρουμένων των οικονομικών συμβούλων και των συνεργατών στο τμήμα επενδύσεων.

Οι απολύσεις θα αφορούν κυρίως στις παγκόσμιες αγορές και το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε εξοικονόμηση κεφαλαίων, ύψους περίπου 800 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναμένει πως το δεύτερο τρίμηνο θα επιβαρυνθεί με δαπάνες αναδιάρθρωσης περίπου 350 εκατ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζον Θέιν έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες της θητείας του, στην επιθεώρηση των πρακτικών διαχείρισης κινδύνου, έπειτα από πιστωτικές απώλειες που εμφάνισε η Merrill Lynch άνω των 20 δισ. δολαρίων.

Όπως δήλωσε, η τράπεζα διαθέτει πλεονάζουσα ρευστότητα ύψους 82 δισ. δολαρίων για να προστατευτεί από τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς.

Η μετοχή της έχει υποχωρήσει στο τελευταίο δωδεκάμηνο κατά 50%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα