Συλλαλητήριο καπνοπαραγωγών στο κέντρο της Αθήνας

Συνάντηση αύριο με την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. Φίσερ Μπόελ
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 15:07
PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα καπνοπαραγωγοί από όλη τη χώρα, με αίτημα να μην περικοπούν από του χρόνου οι επιδοτήσεις που δίνονται για τα καπνά μέσω της νέας ΚΑΠ.

Στο συλλαλητήριο, το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, παρευρέθησαν βουλευτές όλων των κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των καπνοπαραγωγών έξω από το υπουργείο, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα να φέρουν το θέμα του καπνού στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

Στη συνέχεια οι καπνοπαραγωγοί κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου εκπρόσωποι του κλάδου, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ επέδωσαν ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων.

«Πρωτοστατούμε στην Ε.Ε., έτσι ώστε το σύνολο των πόρων του τομέα να διατεθεί έως το 2013 για την στήριξη των καπνοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγικών περιοχών», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/17/1502210.htm .

Συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο

Αύριο το πρωί οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και των καπνοπαραγωγών θα συναντηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ. Φίσερ Μπόελ, η οποία στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα