Γ. Παπανδρέου: «Όχι» στην περικοπή του 50% των ενισχύσεων των καπνοπαραγωγών

Η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί στην Ε.Ε.
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 17:20

Εαιτίας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, οι αγρότες καπνοπαραγωγοί χάνουν το 50% των άμεσων ενισχύσεων μετά το 2009. Είναι μεγάλες οι εισοδηματικές απώλειες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο κοινωνικό πρόβλημα στις λεγόμενες καπνικές περιοχές.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και τους εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών.

Όπως είπε, μέσα σε τρία χρόνια οι καπνοπαραγωγοί θα χάσουν ενισχύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ -χρήματα τα οποία όπως επεσήμανε, «θα μεταφερθούν σε προγράμματα που θα διαχειρίζεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αυθαίρετα, αδιαφανώς και ρουσφετολογικά».

«Σήμερα η Πολιτεία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προετοιμασία των περιφερειών που παράγουν καπνά, ώστε να αναπτυχθούν και νέες καλλιέργειες, για να μην βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο οικογένειες, αλλά και ολόκληρες περιοχές της χώρας μας», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των καπνοπαραγωγών.

«Λέμε "όχι" στην περικοπή του 50% των ενισχύσεων μετά το 2009», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το λάθος της και να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το λόγο αυτό, όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπανδρέου θα έχει αύριο το πρωί, συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο Φίσερ Μπόελ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα