ΠΑΣΟΚ: «Κανένας πλειστηριασμός για οφειλές κάτω των 20.000€»

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 16:24

Τις προτάσεις που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ΓΙώργος Παπανδρέου, για την προστασία των δανειοληπτών, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε απάντηση από τον πρωθυπουργό, «παρ' ό,τι ο ίδιος και η κυβέρνησή του ζητούν μονίμως από το ΠΑΣΟΚ να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Κανένας πλειστηριασμός για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία. Σε καμία περίπτωση ο πλειστηριασμός να αφορά ακίνητο σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική, η συνολική οφειλή δεν θα πρέπει ποτέ να ξεπερνά το διπλάσιο της αρχικής οφειλής. Να μπει τέλος στην "ασύμμετρη προσαρμογή" των επιτοκίων, δηλαδή δεν γίνεται όταν ανεβαίνουν τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας να ανεβαίνουν αυτομάτως τα επιτόκια και όταν πέφτουν τα πρώτα να μην πέφτουν τα επιτόκια στα καταναλωτικά δάνεια και να προβλεφθούν διαδικασίες επιμήκυνσης αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση, των δανειοληπτών σε δυσκολία».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα φέρει πρόταση νόμου στην Βουλή για τον υπερδανεισμό και όπως είπε, «θα επανερχόμαστε μέχρι το μείζον αυτό ζήτημα βρεί τον χώρο που του αρμόζει στον δημόσιο διάλογο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα