Enel: Εξετάζει πώληση του δικτύου φυσικού αερίου

Με σκοπό τη μείωση του χρέους της
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 11:09

ΤΗΝ πώληση του δικτύου φυσικού αερίου εξετάζει η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ιταλίας Enel, προκειμένου να περιορίσει το χρέος των 55,8 δισ. ευρώ που απέκτησε μετά την εξαγορά ενεργειακών μονάδων στην Ισπανία και τη Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση των σχεδίων της εταιρείας, η πώληση του δικτύου φυσικού αερίου ενδεχομένως να της αποφέρει έως και δύο δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Enel θα διατηρήσει τους πελάτες του δικτύου.

Το χρέος της ιταλικής εταιρείας διογκώθηκε μετά τη συνεργασία της με την Acciona για την εξαγορά της ισπανικής Endesa, τον περασμένο Οκτώβριο, έναντι 42,5 δισ. ευρώ. Η Enel, ο δανεισμός της οποίας είχε διαμορφωθεί ήδη από το 2006 στα 11,7 δισ. ευρώ, απέκτησε επίσης τη ρωσική OGK-5.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί πώλησης του δικτύου φυσικού αερίου. Η μετοχή της έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 1,7%.

Σημειώνεται ότι η αξία του δικτύου φυσικού αερίου της Enel, το οποίο έχει συνολικό μήκος 30.000 χλμ. και συνδέει 1.205 πόλεις σε ολόκληρη την Ιταλία, ανέρχεται σε 1,72 δισ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει 2,3 εκατ. πελάτες στον τομέα του φυσικού αερίου, κατέχοντας το 12% της ιταλικής αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα