ΠΑΣΟΚ: Σε δεινή θέση ο ΟΑΕΕ με ευθύνη της κυβέρνησης

Αδυναμία του Οργανισμού να καταβάλει ακόμα και τις συντάξεις Μαΐου.
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 14:53

Την έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) ζήτησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία, Εύη Χριστοφιλοπούλου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία του Οργανισμού να καταβάλει ακόμα και τις συντάξεις Μαΐου.

Όπως επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε., Κωνσταντίνο Κόντο, «το έλλειμμα του Οργανισμού μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια εκτινάχθηκε από τα 35 εκατ. ευρώ στα 370 εκατ. ευρώ, και σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης, το Ταμείο αυτό βρίσκεται σε τέτοια δεινή κατάσταση, ώστε τα ταμειακά του αποθέματα να μην επαρκούν ούτε για την πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου».

«Η κρατική χρηματοδότηση για την οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση δεν επαρκεί. Απαιτείται άμεσα να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν ανελαστικές υποχρεώσεις του Ο.Α.Ε.Ε, και για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση το πρόσθετο ποσό των 200 εκατ. ευρώ», σημείωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η κ. Χριστοφιλοπούλου ζήτησε να αρχίσει άμεσα διαβούλευση με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών, με στόχο την εξεύρεση μακροπρόθεσμη λύσης, που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια των παροχών του Ταμείου σε βάθος χρόνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα