EFG Eurobank: Απόφαση για αύξηση μ/κ

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 15:16

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EFG Eurobank Ergasias, μέχρι ποσού 42 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 21/4/08.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η ΑΜΚ θα συντελεσθεί με έκδοση μέχρι 15.272.727 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ και τιμής έκδοσης ίσης με το μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά τις πρώτες τέσσερις εργάσιμες ημέρες κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα, μειωμένη κατά ποσοστό έκπτωσης 3%.

Σύμφωνα με την Eurobank, η αύξηση αυτή θα συντελεσθεί με επανεπένδυση του υπόλοιπου μερίσματος της χρήσης 2007, που απομένει μετά την αφαίρεση του καταβληθέντος προμερίσματος, εφόσον και κατά το μέρος που οι μέτοχοι επιλέξουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, στο διάστημα από 22.04.2008 έως και 8.05.2008, τη λήψη του μερίσματος υπό μορφή ακέραιων μετοχών της τράπεζας, είτε εν όλω είτε εν μέρει, αντί σε μετρητά.

Οι νέες μετοχές θα είναι άυλες, ονομαστικές, κοινές με ψήφο και θα δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επόμενη καταβολή μερίσματος. Τυχόν υπόλοιπο ποσό μερίσματος κάθε μετόχου θα καταβληθεί στον μέτοχο σε μετρητά κατά την ημέρα πληρωμής του μερίσματος.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση της τράπεζας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι ποσού 70 εκατ. ευρώ, με έκδοση μέχρι 25.454.545 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,75 ευρώ και τιμής έκδοσης ίσης με το μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά μία περίοδο ημερών, μειωμένη κατά ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον 3%. Η τιμή έκδοσης θα αποφασιστεί από το Δ.Σ., στο ανωτέρω πλαίσιο, εντός έτους από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

Όπως επισημαίνει η Eurobank, η αύξηση αυτή θα συντελεσθεί με επανεπένδυση του προμερίσματος της χρήσης 2008, που αναμένεται να διανεμηθεί εντός του 2008, εφόσον και κατά το μέρος που οι μέτοχοι επιλέξουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, τη λήψη των μερισμάτων υπό μορφή ακέραιων μετοχών της Τράπεζας, είτε εν όλω είτε εν μέρει, αντί σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα