ΕΤΕ: Αγορά του 5,161% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Aγ. Φιλιππίδης: Χαιρετίζουμε την είσοδο κάθε νέου μετόχου
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 16:45
UPD:17:29

Στην απόκτηση 7.340.000 μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) προς 13,25 ευρώ εκάστη προέβη σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι παραπάνω μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,161% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Μετά την απόκτηση του παραπάνω ποσοστού, η συνολική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεδομένου ότι ήδη η τράπεζα είναι του 0,574% του μετοχικού κεφαλαίου του (Τ.Τ.), ανέρχεται συνολικά σε ποσοστό 5,735%.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η EFG Eurobank είχε ανακοινώσει ότι αύξησε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο 6,075%.

Δηλώσεις Αγγελου Φιλιππίδη

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την αγορά πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Εθνική Τράπεζα, ο πρόεδρος του Τ.Τ. ¶γγελος Φιλιππίδης δήλωσε:

«Η αναδιάρθρωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε συνδυασμό με την υψηλή αξιοπιστία και ρευστότητα που διαθέτει, είναι φυσικό να προσελκύουν είτε επενδυτικές είτε στρατηγικές κινήσεις στο μετοχικό μας κεφάλαιο.

Εμείς χαιρετίζουμε την είσοδο κάθε νέου μετόχου, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στην στρατηγική που χαράξαμε και υλοποιούμε».

Σημαντική άνοδος της μετοχής

Η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενισχύθηκε κατά 1,88% και διαμορρφώθηκε στα 13,0 ευρώ σημειώνοντας υπεραπόδοση σε σχέση με τον γενικό δείκτη, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,32%, στις 4.026,79 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα