Συμβάσεις για δασοτεχνικά έργα σε Καστοριά - Δελφούς

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 18:01

Προγραμματικές συμβάσεις με τη Νομαρχία Καστοριάς και το δήμο Δελφών για δασοτεχνικά έργα υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Η σύμβαση με το δήμο Δελφών αφορά τη μελέτη και εκτέλεση δημόσιων δασοτεχνικών έργων προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων στο δάσος Δελφών, στην περιοχή του Δήμου Δελφών ν. Φθιώτιδος.

Με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καστοριάς υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη και την υλοποίηση του δημοσίου δασοτεχνικού έργου «Βελτίωση βατότητας δασικού δρόμου Χρυσής - Αρρένες» του ν. Καστοριάς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το στόχος του έργου είναι η ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων προς τις συγκεκριμένες περιοχές, ιδιαίτερα των πυροσβεστικών οχημάτων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, η εξυπηρέτηση των δασικών εργασιών που εκτελούνται στο δασικό σύμπλεγμα Γράμμου αλλά και του κτηνοτροφικού κεφαλαίου της περιοχής.

Η βελτίωση του εν λόγω δρόμου αποσκοπεί επίσης στην άνετη και εύκολη πρόσβαση περιηγητών, εκδρομέων και τουριστών σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα