ΓΣΕΕ: Να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 20:29

Καταδικάζει η ΓΣΕΕ «με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις και τις βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν στην Μανωλάδα Ηλείας κατά αλλοδαπών εργαζομένων και συνδικαλιστών».

Η Συνομοσπονδία στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για έλλειψη κάθε έννοιας ελέγχου και εφαρμογής της Εργατικής Νομοθεσίας και ζητά την εφαρμογή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Επικράτεια (αλλοδαπούς ή όχι).

Ακόμη εκφράζει την ελπίδα τα περιστατικά των τελευταίων ημερών να μην χρησιμοποιηθούν απ΄την κυβέρνηση ως άλλοθι για ένα προγκρόμ απελάσεων, αλλά απεναντίας για την χορήγηση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες.

Επίσης καλεί την υπουργό Απασχόλησης «να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά για τη στελέχωση και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των επιθεωρήσεων εργασίας».

Τέλος ζητά από την κυβέρνηση «να ενισχύσει με ουσιαστικά και έμπρακτα μέτρα τους πυρόπληκτους και τους μικροπαραγωγούς της περιοχής, που δοκιμάζονται οικονομικά, να τους επιδοτήσει τουλάχιστον κατά το κόστος του ημερομίσθιου, που αντιστοιχεί στις συνεισφορές ασφάλισης καθώς και την χωρίς επιβάρυνση τους εγκατάσταση υποδομών στέγασης των αλλοδαπών εργαζομένων».

Τέλος γνωστοποιεί πως η ΓΣΕΕ με ομάδα ειδικών συμβούλων και σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα θα εντείνει τις παρεμβάσεις της με οδηγίες και συμβουλές στους εποχικά απασχολούμενους αλλοδαπούς, έτσι ώστε αυτοί να απευθύνονται και να ενημερώνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν απ΄το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα