Τραπέζι για τρεις με «μενού» διοίκηση και τιμή του ΟΤΕ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008 10:04

ΟI όροι της συνδιοίκησης του ΟΤΕ και το τίμημα ήταν χθες τα κυρίαρχα θέματα στη συνάντηση που είχαν οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον αντιπρόεδρο της Deutsche Telekom κ. Karl Gerhard Eick.

Καθαρή θέση από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς για τις αρμοδιότητες που θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος του ΟΤΕ στο μελλοντικό μοντέλο της συνδιοίκησης του Οργανισμού ζήτησαν χθες οι Γερμανοί.

Ο αντιπρόεδρος της D.T. κ. Eick ζήτησε χθες να υπάρξει σαφής καταγραφή των αρμοδιοτήτων των δύο κορυφαίων θέσεων στο νέο Δ.Σ. του ΟΤΕ που θα προκύψει μετά την στρατηγική συμφωνία. Τούτο με δεδομένο ότι η απολύτως ισορροπημένη συνδιοίκηση του Οργανισμού μπορεί να οδηγήσει σε αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε όμως από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου αφορούσε το τίμημα για την απόκτηση ποσοστού 3% από το ελληνικό δημόσιο. Οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί επανέλαβαν τη θέση τους ότι το τίμημα ανά μετοχή θα πρέπει να υπερβαίνει τα 26 ευρώ που δόθηκαν για την απόκτηση του 20% του ΟΤΕ από την MIG.

Ωστόσο, παρά τα σημεία αιχμής τα οποία θα συζητηθούν ξανά μέσα στην εβδομάδα μεταξύ των κ.κ. Χατζηδάκη και Αλογοσκούφη με την διοίκηση της D.T. οι γερμανοί συμφώνησαν σε ένα μεταβατικό καθεστώς πριν ολοκληρωθεί το νέο διοικητικό σχήμα.

Συμφώνησαν δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης να παραμείνει στη θέση του για ένα διάστημα ενός έτους υποστηρίζοντας τη μετάβαση στη νέα διοίκηση. Μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της διοίκησης της D.T. κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου τόνιζε ότι μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, το Δημόσιο θα προτείνει υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του ΟΤΕ και η Deutsche Telekom για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά για να γίνουν δεκτές οι τελικές επιλογές θα πρέπει τα άτομα που θα επιλεγούν να είναι κοινής αποδοχής.

Οι ίδιες πηγές διέψευδαν και δημοσιεύματα που ήθελαν την ύπαρξη και δεύτερου υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα ξεκαθάριζαν ότι οι σύμβουλοι του Δημοσίου διαπραγματεύονται αποκλειστικά με τη Deutsche Telekom.

Η France Telecom

Τη θέση αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο φερόμενος ως δεύτερος διεκδικητής δηλαδή η France Telecom. Σε χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones Newswires εκπρόσωπος της γαλλικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας καλούμενος να σχολιάσει τα περί κατάθεσης ανταγωνιστικής προσφοράς ήταν λακωνικός αλλά ξεκάθαρος λέγοντας απλώς «Το διαψεύδουμε».

Τέλος στελέχη του υπουργείου Οικονομίας επαναλάμβαναν και χθες την πάγια θέση του ΥΠΟΙΟ ότι η κυβερνητική πλευρά ενδιαφέρεται για μια επιτυχή κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ή να κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να πετύχει συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο τόνιζαν ότι ισχύει και για τις δύο πλευρές δηλαδή και για το ελληνικό δημόσιο αλλά και για την DT ως καταληκτική ημερομηνία η 7η Μαΐου που έχει τεθεί από μιας αρχής από την πλευρά των Γερμανών.

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα